HERITOUR - Kulturális tematikus utak fejlesztése vidéki területen [2007-04-07]

A HERITOUR - Kulturális tematikus utak fejlesztése vidéki területen című projekttel az Új Atlantisz Többcélú Kistérségi Társulás közel 1 millió 547 ezer eurót nyert az INTERREG IIIB CADSES programban 2005-ben. A projekt célja az ajkai kistérségben található szellemi és tárgyi kulturális örökség védelme, megjelenítése és promóciója. (KultúrPont)


Az INTERREG Közösségi Program keretén belül meghirdetett pályázatok leglényegesebb eleme, hogy különböző országokkal együttműködve a célterületen fejlesztéseket valósítsanak meg. A HERITOUR (Heritage tour) projekt során az INTERREG IIIB CADSES program keretén belül regionális és transznacionális kulturális tematikus utak létrehozatalához szükséges előkészítő munkákat végeznek: minden térségben elkészülnek a tematikus utakra vonatkozó termékfejlesztést megalapozó kérdőíves felmérések, megvalósíthatósági tanulmányok, marketing stratégiák, valamint a beruházásokat előkészítő építészeti tervek. A tervezési munkát követően a tematikus utak kiadványokon keresztül kerülnek ajánlásra belföldi és külföldi turistáknak egyaránt. A HERITOUR projektet az Új Atlantisz Többcélú Kistérségi Társulás vezető partnerként koordinálja, melynek irodája a Kislődi Polgármesteri Hivatalban található. Ezenkívül a projekt keretein belül egyéb tevékenységeket is végeznek: a helyi kulturális értékek felmérését, adatbázis létrehozását (helyi, nemzetközi), honlap létrehozását (helyi, nemzetközi), építészeti tervezéseket a térségben (22 terv készítése), kerékpárút-terveket készítenek (42 km) a Veszprém és Ajka közötti vonalon, többnyelvű marketing kiadványokat készítenek, a térséget nemzetközi szinten népszerűsítik, három hónapos kiállítást szerveznek a Magyar Nemzeti Múzeumban és a települések köztereit felújítják.
A projekt célja a térségben található szellemi és tárgyi kulturális örökség védelme, megjelenítése és promóciója a vidéki/periférikus elhelyezkedésű térségekben regionális és transznacionális kulturális tematikus utak létrehozatalának segítségével, valamint ennek köszönhetően a foglalkoztatás és a településeken élő lakosság életszínvonalának emelése a turizmus fellendítésén keresztül.

Résztvevők:

Új Atlantisz Többcélú Kistérségi Társulás - kapcsolattartó: Lencsés Tamara;
Jászság Többcélú Kistérségi Társulás;
Magyar Nemzeti Múzeum;
Veszprémi Érsekség;
Gödöllö és Környéke Regionális Turisztikai Szövetség;
Foundation Mojmiír in Mojmirovce, Szlovákia;
Agency for Euromediterran Cultural Heritage, Olaszország;
Minister for Regional Affairs of Italian Council Presidency, Olaszország;
Egnatia Epirus Foundation, Görögország;
Chamber of Commerce and Industry Serres, Görögország;
Regional Company of Social and Tourism Development of Aithikon Municipality, Görögország;
MEPCO s.r.o., Csehország;
Sapientia University, Faculty of Business and Humanities, Románia;
Local Government of Torockó, Románia
Notice: Use of undefined constant hle_p_start - assumed 'hle_p_start' in /home/kulturpont/www.kulturpont.hu/html/real_content3.php on line 206

Notice: Use of undefined constant hle_p_end - assumed 'hle_p_end' in /home/kulturpont/www.kulturpont.hu/html/real_content3.php on line 206


A projekt megvalósulásának időpontja: 2005. július 7.  -  2007. december 30.


projektvezető szervezet:


Notice: Undefined variable: row in /home/kulturpont/www.kulturpont.hu/html/projektadmin/p_func.inc on line 16Pályázat:

'Interreg IIIB CADSES' program

Pénzügyi adatok:

támogatás: 1 546 700
nem pályázati összeg : 658 600
a projekt teljes költségvetése:  2 205 300

Bővebb információ:


I: www.heritour.com

Támogatóink: