A körmendi Batthyány-várkastély és várkert hasznosításának alternatívái [2007-04-16]

A körmendi Batthyány-várkastély és kastélypark
Kattintson a képre a galériához!

A körmendi Batthyány-várkastély és várkert hasznosításának alternatívái című projekttel Körmend város Önkormányzata több mint 36 ezer eurót nyert a Phare CBC Osztrák-magyar határszakasz program keretében 2002-ben. A projekt célja, kidolgozni, hogy a Batthyány-kastély és kastélypark hasznosítása értékének megfelelő módon történjen. (KultúrPont)


A körmendi Batthyány-várkastély és várkert hasznosításának alternatívái című, Körmend Város Önkormányzata által megvalósított Phare CBC projekt célja hosszútávon, hogy a Batthyány-kastély és kastélypark hasznosítása történelmi-kulturális-építészeti-szakrális értékének megfelelő módon valósuljon meg. A projekt rövidtávú célja a hasznosítás lehetséges alternatíváinak kidolgozása, bemutatása és azok elemzése. A körmendi Batthyány-várkastély és kastélypark Vas megye legnagyobb és legszebb kastélya. Annak érdekében, hogy a kastély épületeinek és a kastélypark állapotának romlása megállítható legyen és történelméhez méltó helyet foglaljon el a város, a megye és a határtérség életében meg kellett fogalmazni azokat az irányokat, melyek mentén a kastély hasznosítása megtörténhet. Megfogalmazták azokat a feltételeket, melyekkel a kastély kihasználása megvalósulhat és azokat a kereteket, melyeken belül a hasznosítás megtörténhet.
Jelen projekt közvetlen célja az, hogy ezen irányok, feltételek és keretek megszülessenek. A projekt keretében elkészült megvalósíthatósági tanulmánnyal a projektben résztvevők célja, hogy feltárják a kastély hasznosításának lehetséges alternatíváit, megvizsgálják azok életképességét és hatékonyságát, elemezzék költségeiket, forrásigényüket és bevételi lehetőségeiket. A projekt megvalósításának további célja, hogy minél szélesebb körben (lakosság, turisták, szakemberek) megismertessék a kastély jelenét és reménybeli jövőjét.

Résztvevők:

Körmend város Önkormányzata - kapcsolattartó: Körmendy-Szalai Mónika;
Dr. Batthány-Strattmann László Múzeum;
Güssing város Önkormányzata

Notice: Use of undefined constant hle_p_start - assumed 'hle_p_start' in /home/kulturpont/www.kulturpont.hu/html/real_content3.php on line 206

Notice: Use of undefined constant hle_p_end - assumed 'hle_p_end' in /home/kulturpont/www.kulturpont.hu/html/real_content3.php on line 206


A projekt megvalósulásának időpontja: 2004. augusztus 15.  -  2005. augusztus 14.


projektvezető szervezet:


Notice: Undefined variable: row in /home/kulturpont/www.kulturpont.hu/html/projektadmin/p_func.inc on line 16Pályázat:

'Phare - Határon átnyúló programok (CBC) -Osztrák-magyar határszakasz' program

Pénzügyi adatok:

támogatás: 36 446
nem pályázati összeg : 18 554
a projekt teljes költségvetése:  55 000

Bővebb információ:


I: www.kulturpont.hu/projekt_reszletes.php?hle_id=12853

Támogatóink: