Határon átnyúló műemlék- és turistautak [2007-04-25]

Kattintson a képre a galériához!

A "Határon átnyúló műemlék- és turistautak" című projekttel a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fejlesztési Ügynökség Kht. több mint 21 ezer eurót nyert az Interreg Phare Ukrán-magyar Kísérleti Kisprojekt Alapból 2003-ban. A projekt célja az összehangolt turisztikai fejlesztések megvalósulása a határ mindkét oldalán. (KultúrPont)


A "Határon átnyúló műemlék- és turistautak" című Interreg Phare-projekt azonnali célkitűzései között szerepel a határon átnyúló turisztikai projektek számának növelése; az összehangolt turisztikai fejlesztések megvalósulása a határ mindkét oldalán; a határ két oldalán fekvő turisztikai látványosságok kölcsönös megismertetése eredményeként a turistaforgalom növekedése. A projekt átfogó távlati célkitűzése a határ menti térség gazdasági-társadalmi fejlődésének és felzárkózásának elősegítése a határ menti turisztikai együttműködésben rejlő lehetőségek maximális kiaknázásával.
A projekt közvetlen célcsoportja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja megye kistérségi-járási menedzserei, 40 fő. A közvetett célcsoportot a képzés során meghatározott turisztikai és műemléki látványosságok fenntartói, az azok vonzáskörzetébe eső önkormányzatok, turisztikai vállalkozások alkotják.
A projekt a következő fő tevékenységeken keresztül kívánja elérni a fent megnevezett célokat: workshopok szervezése; képzések lebonyolítása; helyszínbejárás, adatgyűjtés; kiadványkészítés és terjesztés; után-követés; kommunikációs és PR-tevékenység.

Résztvevők:

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fejlesztési Ügynökség Kht. - kapcsolatttartó: Hagymási Gyula;
Kárpátaljai Határmenti Önkormányzatok Társulása

Notice: Use of undefined constant hle_p_start - assumed 'hle_p_start' in /home/kulturpont/www.kulturpont.hu/html/real_content3.php on line 206

Notice: Use of undefined constant hle_p_end - assumed 'hle_p_end' in /home/kulturpont/www.kulturpont.hu/html/real_content3.php on line 206


A projekt megvalósulásának időpontja: 2005. június 1.  -  2006. május 31.


projektvezető szervezet:


Notice: Undefined variable: row in /home/kulturpont/www.kulturpont.hu/html/projektadmin/p_func.inc on line 16Pályázat:

'Phare - Interreg Phare' program

Pénzügyi adatok:

támogatás: 21 064
nem pályázati összeg : 2 584
a projekt teljes költségvetése:  23 648

Bővebb információ:


I: www.ssbcdc.hu

Támogatóink: