Remekművek - festészeti kiállítás Orosházán [2007-04-25]

Remekművek címmel nyílt kiállítás Orosházán Kovács Gábornak, a KOGART alapítójának magángyűjteményéből. A kiállítás 2007. április 21-től június 21-ig látható. (KultúrPont)


2007. április 21-én Orosházán nyílt kiállítás Kovács Gábornak, a KOGART alapítójának magángyűjteményéből, melynek darabjait a nagyközönség korábban láthatta már Budapesten, az Andrássy úti KOGART Házban és tavaly Veszprémben is.

A mecénás másfél évtizede vásárol műalkotásokat, hogy létrehozza az újkori magyar festészet történetét méltón reprezentáló gyűjteményét. A gyűjtemény a XVIII. század elejétől napjainkig terjedő korszak művészetét öleli fel, jelenleg közel négyszáz alkotásból áll, és a legrangosabb magyar magángyűjtemények közé tartozik.

Orosházán a város alapításának évfordulója tiszteletére rendezik meg a kiállítást a Városi Képtárban, ahol a gyűjtemény 70 darabja látható majd, 2007. június 21-ig. Az orosházi bemutatót a tervek szerint több más vidéki városban rendezett kiállítás is követi majd a következő hónapokban-években.

Bővebb információ:

KOGART;
I: andrassy112.kogart.hu/download/Remekmuvek_Oroshaza

Támogatóink: