Az ománi szultán kincsei - Zsolnay-kiállítás Pécsen [2007-06-28]

Kattintson a képre a galériához!

2007. június 29-én nyitják meg az Ománi szultán kincsei című Zsolnay-kiállítást Pécsett. (KultúrPont)


A Zsolnay Porcelánmanufaktúra 2007. június 29-én az Ománi szultán kincsei címmel nyit kiállítást Pécsett, a Csukás házban.

A porcelánjáról, eosinjáról és a pirogránitról méltán híres manufaktúrának a közelmúlt legnagyobb kihívását jelentette az ománi szultán rendelése, aki újonnan épülő palotájához a múlt legkiválóbb, legművészibb és legkülönlegesebb, historizáló stílusban készült Zsolnay tárgyait választotta ki.

A múzeumi tárgyak alapján kiválasztott termékekről a manufaktúrának nem állt rendelkezésére a különleges kivitelezési technikákat leíró dokumentáció, azonban az első látásra szinte megvalósíthatatlannak tűnő megrendelés jobb minőségben készült el, mint az eredeti. Utóbbihoz a szakemberek lelkiismeretes és hozzáértő munkáján kívül az alapanyagok és mázak nagyarányú fejlődése, korszerűsödése is hozzájárult.

Az elkészült tárgyak kiváló minőségének köszönhetően a szultán újabb megrendelésekkel honorálta a manufaktúra teljesítményét. A szultánnak készített alkotásokból létrehozott kiállítást 2007. július 31-ig lehet megtekinteni.

Bővebb információ:

Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.; 7630 Pécs, Zsolnay V. u. 37.
E: porcelain@zsolnay.hu
I: www.zsolnay.hu
T: (06 72) 507-600
F: (06 72) 507-604

Támogatóink: