A Kossuth Kiadó regényírói pályázata [2007-09-14]

A Kossuth Kiadó tehetségkutató regényírói pályázatot hirdet, melyre még nem publikált bűnügyi regényekkel lehet jelentkezni. (KultúrPont)


A Kossuth Kiadó fordulatos bűnügyi regények megírására hirdet pályázatot, melyek a modern tudományok legújabb eredményeivel kapcsolatosak. A regények műfaja lehet a cyber-fiction és a techno-thriller, melyhez Michael Crichton és Robin Cook művei szolgálhatnak alapul.

A kiadó olyan pályaműveket vár, melyek cselekménye és a szereplői kitaláltak, de a történet tudományos elméleteken és eredményeken alapszik. A regények témái lehetnek többek között a következők: csúcstechnológiák, orvostudomány, géntechnika, klónozás, gyógyszerkutatás, biológiai fegyverek, ökológiai katasztrófák, telekommunikáció, űrkutatás, internet, haditechnika, atomkutatás, bűnüldözés, globalizáció, terrorizmus.

A tehetségkutató regényírói pályázatra olyan művekkel lehet jelentkezni, melyek terjedelme négyszázezer és hétszázezer leütés között van, megfelelnek a regény vagy a kisregény irodalmi kritériumainak, valamint még nem publikálták őket. Minden pályázó tetszőleges számú pályaművet küldhet be. A legjobbnak ítélt regények pénzdíjban részesülnek, valamint a kiadó megjelenteti őket.

A pályaművek beérkezési határideje: 2007. december 31.

Bővebb információ:

Kossuth Kiadó; 1043 Budapest, Csányi L. u. 34.
I: www.kossuth.hu

Támogatóink: