Renner Zsuzsanna az Iparművészeti új vezetője [2007-11-20]

2007. december 1-jétől Renner Zsuzsanna muzeológus lesz a budapesti Iparművészeti Múzeum új vezetője. (KultúrPont)


Renner Zsuzsannát választotta ki Hiller István oktatási és kulturális miniszter az Iparművészeti Múzeum vezetői posztjára a pályázatokat értékelő, szakemberekből álló bíráló bizottsággal egyetértésben. A főigazgatói beosztásra öten pályáztak, miután az oktatási és kulturális miniszter az Iparművészeti Múzeumban lezajlott felügyeleti vizsgálatokat követően, 2007. augusztus 31-i hatállyal visszavonta dr. Takács Imre, az addigi főigazgató vezetői megbízatását.

Renner Zsuzsanna 2007. december 1-jétől tölti majd be a vezetői posztot. A leendő főigazgató 1990-től muzeológusként, majd 1994-től főmuzeológusként dolgozott a budapesti Iparművészeti Múzeum Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeumában, amelyet 2003-tól irányított is.

Renner Zsuzsanna mindemellett széleskörű tudományos és oktatói tevékenységet folytat. Főigazgatói programjának legfontosabb céljaként az intézmény küldetésének újrafogalmazását és a múzeumi-közművelődési tevékenység módszereinek megújítását nevezte meg. Feladatának tartja továbbá a kortárs iparművészet és formatervezés művelőivel, műhelyeivel, szakmai szervezeteivel, gyűjtő- és kutatóhelyeivel való kapcsolattartást, valamint az intézmény gyűjteményének sokoldalú bemutatását és népszerűsítését, a vizuális kultúra és az ízlésnevelés elősegítését.

Bővebb információ:

Iparművészeti Múzeum;
I: www.okm.gov.hu

Támogatóink: