Megkezdődött a Kultúrák Közötti Párbeszéd Európai Évének (2008) kampánya [2007-12-04]

2007. december 4-én Brüsszelben megkezdődött a Kultúrák Közötti Párbeszéd Európai Évének (2008) kommunikációs kampánya. (Midday Express)


Az "Együtt a sokféleségben" jelmondattal indították útjára a Kultúrák Közötti Párbeszéd Európai Évének (2008) kommunikációs kampányát. A 2007. december 4-én Brüsszelben tartott eseményen jelen volt Ján Figel', az oktatásért, kultúráért, képzésért és ifjúságért felelős európai biztos, a kultúrák közötti párbeszéd európai nagykövetei (például Paolo Coelho író és Jordi Savall katalán zeneművész) és a világ kulturális életének egyéb ismert szereplői is. A rendezvényen különböző etnikai hátterű brüsszeli tanulók is részt vettek, együtt kifejezve a sokféleség előnyeit.

Az egész éven át tartó programsorozat az Európai Unió, a tagállamok és az európai civil társadalom közös kezdeményezése, célja pedig a kölcsönös megértés és az egymás mellett élés elősegítése; valamint az európai összetartozás érzésének megerősítése.

Az eseménnyel egyidőben indították el civil szervezetekkel együttműködve az év hunlapját, amelynek célja, hogy közös európai teret alkosson a kultúrák közötti párbeszédnek. A folyamatosan frissülő, kiegészülő honlapon az EU 23 hivatalos nyelvén találhatók információk az év közös európai és nemzeti szintű eseményeiről, programjairól.

A Kultúrák Közötti Párbeszéd Európai Évének hivatalos megnyitója 2008 januárjában lesz Ljubljanában, a szlovén EU-elnökség égisze alatt.

Bővebb információ:

Európai Unió;
I: www.dialogue2008.eu

Támogatóink: