A doubleNegatives Architecture felel a Velencei Biennálé Magyar Pavilonjáért [2008-02-27]

A Július Gyula irányításával működő doubleNegatives Architecture csoport nyerte a Corpora inSi(gh)th projekttel a 2008-as Velencei Biennále Magyar Pavilonjának rendezésére kiírt pályázatot. (KultúrPont)


A Július Gyula vezette doubleNegatives Architecture csoport (Icsikava Szóta, Max Reiner, Maróy Ákos, Kobata Kaoru, Higa Szatoru, Narukava Hadzsime) nyerte a köztéri generatív építészettel foglalkozó Corpora inSi(gh)th projekttel a 2008-as Velencei Biennále Magyar Pavilon produkciós vezetőjére kiírt pályázatot. A japán, magyar és svájci alkotói együttműködésben létrejövő munka a természeti folyamatok által inspirált sejtrendszerű, alulról szerveződés koncepcióját vizsgálja a hagyományosan tervezői irányítás alatt működő építészet határmezsgyéjén. A zsűri értékelése szerint az installáció lehetőséget teremt a történeti építészet, valamint annak kortárs megközelítései közötti összefüggések vizsgálatára és új értelmezési tartományok feltárására.

A velencei Magyar Pavilon kiállításának megrendezésére 2007 decemberében írt ki kétfordulós pályázatot a Műcsarnok. A pályázatra kilenc projekttervezet érkezett, amelyek mindegyikét érvényesnek találta a zsűri. A 11. Nemzetközi Építészeti Biennále: Out There. Architecture Beyond Building című kiállítása 2008. szeptember 14. és november 23. között lesz látogatható a Velencei Giardini Pubblici és az Arsenale területén.

Bővebb információ:

Biennále Iroda sajtókapcsolatok; Budapest, Dózsa György út 37. - Gáspár Júlia, Csejdy Réka
E: biennaleoffice@mucsarnok.hu , rcsejdy@mucsarnok.hu
I: www.mucsarnok.hu/new_site/index.php?lang=hu&bien=1&curmenu=502 , www.labiennale.org
T: (06 1) 460 7017
F: (06 1) 363 63 35

Támogatóink: