Differenzart - Művészet másként: a társadalmi színház egy új fajta megközelítése [2008-11-03]
Differenzart –Art with a Difference: a New Approach to Social Theatre

A Differenzart- Művészet másként: a társadalmi színház egy új fajta megközelítése című projekt több mint 198 ezer eurót nyert a Kultúra keretprogramban, 2008-ban. Színházi produkciók és nemzetközi workshopok szervezése mellett fontos célkitűzése megismertetni a szakmát a társadalmi színházakra jellemző színházi technikákkal és komplementer művészeti területekkel. A projektben társszervezőként a Káva Kulturális Műhely Egyesület vett részt. (KultúrPont)


A Differenzart projekt egyik célja egy olyan kulturális hálózat létrehozása, amelynek tagjai képesek együttműködni és egymás tevékenységét kiegészíteni a szociális színházzal kapcsolatos újítások és a kreatív minőség javítását szolgáló tapasztalatcsere, valamint a közös munka érdekében.
Másik fontos célkitűzése, hogy megismertesse a szakmát azokkal a színházi technikákkal és komplementer művészeti területekkel, amelyek relevánsak a társadalmi színházak számára.
A projektben társszervezőként egy bolgár, egy angol és egy szlovák intézmény mellett magyar részről a Káva Kulturális Műhely Egyesület segíti az olasz rendezőség munkáját.
A projekt keretén belül tájékoztatni kívánják a nyilvánosságot arról a társadalmi és interkulturális szerepről, amelyet esztétikai értéke mellett a színház és a kultúra tölthet be Európában.
Terveik között szerepel egy színházi produkció megvalósítása az összes részt vevő országban; két nemzetközi workshop; a produkciók előadása országonként, illetve egy olaszországi nemzetközi fesztivál keretében.

Notice: Use of undefined constant hle_p_start - assumed 'hle_p_start' in /home/kulturpont/www.kulturpont.hu/html/real_content3.php on line 206

Notice: Use of undefined constant hle_p_end - assumed 'hle_p_end' in /home/kulturpont/www.kulturpont.hu/html/real_content3.php on line 206


A projekt megvalósulásának időpontja: 2008. december 1.  -  2010. november 30.


projektvezető szervezet:

Comune di Lumezzane
Olaszország

Társszervezetek, partnerek:

 • Birds of Paradise Theatre Company (T)
 • Divadlo z Pasaze, N.O. (T)
 • Káva Kulturális Műhely Egyesület (T)
 • Theatretsvete Non-profit Szervezet (T)

 • Terület:

  El?adóm?vészet, egyéves

  Pénzügyi adatok:

  támogatás: 198 003
  nem pályázati összeg : 198 003
  a projekt teljes költségvetése:  396 006

  Bővebb információ:

  Káva Kulturális Műhely Egyesület; 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a - Cziboly Ádám

  Támogatóink: