Kultúra az utcán [2010-01-27]
Culture on the Street

A Kultúra az utcán projekt több mint 190 ezer euró támogatást kapott a Kultúra keretprogramban 2009-ben. A program célja az ifjúsági és gyermekszínházak ösztönzése arra, hogy nyilvános tereken mutassák be előadásaikat, magyar társszervezője a Bozsik Yvette Foundation. (KultúrPont)

Kultúra az utcán elnevezéssel indult nemzetközi kezdeményezés, amelynek fő célja a hivatásos ifjúsági és gyermekszínházak támogatása és ösztönzése arra, hogy szabadtéren és nyilvános helyeken mutassák be előadásaikat. Lehetőséget teremtenek így arra, hogy a hátrányos társadalmi-gazdasági helyzetben lévő közösségek is hozzáférhessenek a magas színvonalú európai kultúrához és részt vehessenek az EU kulturális sokszínűségének felfedezésében. Emellett a projekt támogatást és segítséget nyújt olyan produkciók létrehozásához is, amelyek a feltételekhez rugalmasan képesek alkalmazkodni és formálódni, valamint könnyen hozzáigazíthatók a különböző helyszínek körülményeihez. A program tevékenységi körét műhelyek, találkozók mellett fesztiválok és sajtókonferenciák színesítik. A Kultúra az utcán projekt szervezésében több európai ország részt vesz, a magyar résztvevő a Bozsik Yvette Foundation. Összesen 190 362 euró közösségi hozzájárulásban részesült 2009-ben a projekt a Kultúra keretprogramban.

A projekt megvalósulásának időpontja: 2009. május 1.  -  2010. május 31.

projektvezető szervezet:
Estonian State Puppet Theatre
Észtország

Társszervezetek, partnerek:
Bozsik Yvette Foundation (T)
Teatteri Mukamas (T)
Vilniaus Teatras "LELE" (T)

Pályázat:
'Előadóművészet, egyéves' program

Pénzügyi adatok:
támogatás: 190 362 €
nem pályázati összeg : 190 362 €
a projekt teljes költségvetése:  380 724 €
Bővebb információ:
Bozsik Yvette Foundation; Budapest, 1224 Szakiskola utca 182. - Horváth Judit
E: ybozsik@t-online.hu
I: www.nukuteater.ee

© 2014 Kreatív Európa Nonprofit Kft.
1145 Budapest, Róna u. 174. I épület III. emelet 304. iroda - Telefon: +36 1 300 72 02


A Kreatív Európa Nonprofit Kft. az Európai Unió Kreatív Európa programjának hivatalos magyarországi koordinátora, működésének fő támogatója az Európai Unió Bizottsága,
az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Nemzeti Filmalap.

Amennyiben megjegyzése, észrevétele van honlapunkkal kapcsolatban, kérjük, írjon nekünk a honlap@kreativeuropa.hu címre.
Az oldal megtekintéséhez legalább 1024x768-as felbontás és 16 bites színmélység, illetve IE5, NS6 böngészők és ezek magasabb verziószámú változatai ajánlottak.