Pécs Ars GEometrica - és KultúrPont partner-est [2009-05-20]

2009. június 20-án a KultúrPont Iroda a Pécs Ars GEometrica III. Nemzetközi Találkozó és Workshophoz kapcsolódóan pályázati partnerkereső estet szervez Pécsett. (KultúrPont)


A KultúrPont Iroda a Pécsi Kulturális Központtal közösen, a Pécs Ars GEometrica 2009 eseménysorozatához kapcsolódóan informális pályázati partnerkereső összejövetelt szervez Pécsett 2009. június 20-án estére mindazon magyar és külföldi szervezeteknek, amelyek a művészet és tudomány interakciójának témakörében terveznek pályázatot beadni. Kérjük, hogy részvételi szándékát (neve, szervezetének neve, mobiltelefon-száma feltüntetésével) 2009. június 12-ig jelezze nekünk e-mailben.

A Pécs Ars GEometrica III. Nemzetközi Találkozó és Workshop mottója: Interakciók és határátlépések a művészetben és a tudományban - 2009-ben mindez a kreativitás és innováció témaköréhez is köthető.
A 2007-ben elindított Pécs - Ars GEometrica (PAGE) program célja, hogy széles körben felhívja a figyelmet a művészetek és a tudományok képviselői között zajló interakció eredményeire és bemutassa a közös gondolkodás alkalmazásának változatos lehetőségeit. A PAGE olyan kulturális határjelenségeket helyez előtérbe, amelyek a világ jelenségeinek kreatív megközelítésére, az intellektuális kíváncsiság, a fantázia és az esztétikai érzékenység együttes fejlesztésére sarkallnak. Kapcsolatot létesítenek a művészet és a tudomány eredményeire nézve meghatározó különféle tudásformák és eltérő kulturális mintázatok között. A PAGE feladatának tartja a hagyományos és a kortárs tudományos-művészeti értékek közösségi értékekké tételét. Előadóink, résztvevőink változatos tudományterületek és művészeti ágak nemzetközileg elismert művelői. A mindenki számára nyitott konferencia-előadások mellett reprezentatív kiállítások, fényművészeti alkotások, tudósok, művészek, pedagógusok által vezetett szabadtéri műhelyfoglalkozások, ismeretterjesztő előadások, koncertek, filmvetítések és interaktív játékok várják az érdeklődőket. A PAGE a Bridges Pécs 2010 Világkonferencia előkészítő eseménysorozata és a Kreativitás és innováció európai évének hivatalos rendezvénye. A PAGE 2009 programjában helyet kapnak a PTE Művészeti Kar Képzőművészeti Mesteriskola Hegyi Csaba és Fenyvesi Kristóf által vezetett „Interakciók és határátlépések a művészetben és a tudományban” című kurzusa hallgatóinak munkái is.

A P-AGE a Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa program keretében valósul meg; a rendezvényt támogatja az Oktatási és Kulturális Minisztérium.

Bővebb információ:

KultúrPont Iroda; - Tóth Nikoletta
E: partner-est@kulturpont.hu
I: pecsikult.hu/hu/page2009 , pecsikult.hu/hu/bridges2010

Támogatóink: