Elindult a ProArte Díj magyarországi pályázati időszaka [2010-09-01]

Október 31-ig jelentkezhetnek a kreatív, kulturális projekteken dolgozó fiatalok a Díj odaítélésére. (KultúrPont)


A nagy érdeklődésre való tekintettel szeretnénk pontosítani és kiegészíteni a Nemzetközi ProArte Díjjal kapcsolatos információkat.

A Circuito ProArte pályázatot hirdet a 2010-es Premio ProArte Nemzetközi Díj odaítélésére kreatív, kulturális projekteken dolgozó fiataloknak. Az elismerés célja, hogy a helyi, nemzeti és nemzetközi gazdaságokat támogató kezdeményezéseket ösztönözze. A ProArte Díj 2010 nemzetközi szekciójának meghívottja Magyarország.

A Díjra olyan MAGÁNSZEMÉLYEK vagy SZERVEZETEK pályázhatnak, akik vagy 18-35 év közötti fiatalok, vagy célcsoportjuk ezen réteg, projektjük pedig hozzájárul lakóhelyük kulturális örökségének, identitásának, értékeinek fenntartásához, továbbviteléhez és minél szélesebb körben történő megismertetéséhez. A pályázat kategóriái megtalálhatóak a KultúrPont Iroda honlapjáról letölthető jelentkezési lapon.

Az olasz és a nemzetközi szekció díjazottjai a következő elismerésekben részesülnek: oklevél; szálláslehetőség ifjúsági szállókban annak érdekében, hogy együttműködéseket, megállapodásokat indíthassanak el; szakmai továbbképzés egy, a projekt témájával összefüggő ágazatban tevékenykedő vállalatnál; valamint ingyenes tanácsadás a tervezés és a partnerkeresés folyamatában, a projekt kidolgozásában.

A pályázat nemzetközi szekciójában a magyarországi pályamunkák előválogatását a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal és a díj partnereivel együttműködve Magyarországon végzik a Hungarofest Nonprofit Kft. - KultúrPont Iroda gondozásában. A kiválasztott projektek ezután kerülnek Olaszországba a ProArte Kommunikációs Bizottsághoz. A pályázattal kapcsolatos információs anyagokat 2010 júniusa és szeptembere között ismertetik. A pályázatok begyűjtése 2010 szeptemberében kezdődik. A projekteket 2010 novemberében értékelik.

A díjat 2010. november végén a közigazgatás, a turizmus, az oktatás, a kultúra, valamint az ifjúsági kérdések területén tevékenykedő olasz és nemzetközi intézmények képviselőiből álló Operatív Bizottság adja át Rómában (Olaszország).

Pályázati határidő: 2010. október 31.

Bővebb információ:

KultúrPont Iroda; 1072 Budapest Rákóczi út 20. - Kovács Imre
E: info@kulturpont.hu
I: www.premioproarte.it/hu/index.asp
T: (06 1) 266-2837
F: (06 1) 266-5972

Kapcsolódó dokumentumok:

  • Jelentkezési lap (38 kB)
  • A Nemzeti Erőforrás Minisztériumának támogató levele (34 kB)
  • Támogatóink: