A Tanács következtetései az önkéntesség szerepéről [2011-11-30]

Az Európai Unió Tanácsa közzétette következtetéseit az önkéntesség sportban és az aktív polgári részvétel népszerűsítésében betöltött szerepéről. (KultúrPont)

Közzétette az Európai Unió Tanácsa az Európai Bizottság Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Tanácsának 2011. november 28-án és 29-én Brüsszelben (Belgium) tartott 3128. ülésén kelt következtetéseit az önkéntesség sportban és az aktív polgári részvétel népszerűsítésében betöltött szerepéről. A dokumentumban a Tanács egyebek mellett arra bátorítja a tagállamokat és az Európai Bizottságot, hogy támogassák az önkéntes tevékenységeket a sportban, és bővítsék tudásukat az önkéntes tevékenységek jó gyakorlatairól. A Tanács emellett felkéri a Bizottságot, hogy fordítson különleges figyelmet az önkéntességnek, valamint annak, hogy a nonprofit sportszervezetek hozzájussanak az Európai Unió programjainak támogatásaihoz.

© 2014 Kreatív Európa Nonprofit Kft.
1145 Budapest, Róna u. 174. I épület III. emelet 304. iroda - Telefon: +36 1 300 72 02


A Kreatív Európa Nonprofit Kft. az Európai Unió Kreatív Európa programjának hivatalos magyarországi koordinátora, működésének fő támogatója az Európai Unió Bizottsága,
az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Nemzeti Filmalap.

Amennyiben megjegyzése, észrevétele van honlapunkkal kapcsolatban, kérjük, írjon nekünk a honlap@kreativeuropa.hu címre.
Az oldal megtekintéséhez legalább 1024x768-as felbontás és 16 bites színmélység, illetve IE5, NS6 böngészők és ezek magasabb verziószámú változatai ajánlottak.