Az Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Tanács 3128. ülése [2011-11-30]

Közzétette az Európai Bizottság Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Tanácsa a 2011. november 28-án Brüsszelben (Belgium) tartott, 3128. ülésének eredményeit. (KultúrPont)

Az oktatás területén a Tanács egyebek mellett elfogadta a felnőttképzést érintő új európai menetrenddel kapcsolatos állásfoglalását, valamint következtetéseket fogalmazott meg a nyelvtudás mobilitásban játszott szerepéről és a felsőoktatás korszerűsítéséről. A miniszterek nyilvános vitát folytattak le az Európai Unión kívüli ifjúsági együttműködésről, és a Tanács következtetéseket fogadott el az ifjúsági részvétel és a mobilitás keleti dimenziójáról.

Az audiovizuális ügyek területén a Tanács határozatot fogadott el a szolgáltatások jogvédelméről szóló Európai Egyezmény aláírásáról, valamint következtetéseket fogadott el a gyermekek védelméről a digitális világban. A miniszterek nyilvános vitát folytattak le a kulturális ágazat gazdasági fellendülésben játszott szerepéről, valamint következtetéseket fogadtak el a kulturális és kreatív kompetenciákról és azok szerepéről Európa szellemi tőkéjének létrehozásában. A Tanács emellett következtetéseket fogadott el a sport területén megnyilvánuló önkéntes tevékenységek aktív polgári részvételben játszott szerepéről is.

© 2014 Kreatív Európa Nonprofit Kft.
1145 Budapest, Róna u. 174. I épület III. emelet 304. iroda - Telefon: +36 1 300 72 02


A Kreatív Európa Nonprofit Kft. az Európai Unió Kreatív Európa programjának hivatalos magyarországi koordinátora, működésének fő támogatója az Európai Unió Bizottsága,
az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Nemzeti Filmalap.

Amennyiben megjegyzése, észrevétele van honlapunkkal kapcsolatban, kérjük, írjon nekünk a honlap@kreativeuropa.hu címre.
Az oldal megtekintéséhez legalább 1024x768-as felbontás és 16 bites színmélység, illetve IE5, NS6 böngészők és ezek magasabb verziószámú változatai ajánlottak.