Információk a menekültek integrációjáról [2016-06-01]

Online elérhető tanulmányokat és információkat közöl több európai szervezet és hálózat a menekültek művészeti és kulturális integrációjáról, valamint a menekült/migráns művészekről. (on-the-move)


Az on-the-move.org összegyűjti azokat az online elérhető tanulmányokat és tájékoztatókat, amelyeket európai szervezetek és hálózatok tettek közzé a menekültek művészeti és kulturális integrációjáról, valamint a menekült/migráns művészekről. Az adatbázishoz várnak további linkeket is.

A United Cities and Local Governments (Egyesült Városok és Helyi Önkormányzatok, UCLG) 2015-ben publikált egy ismertetőt Cities, refugees and culture (Városok, menekültek és a kultúra) címmel.

Az International Network for Contemporary Performing Arts (Kortárs Előadó-művészetek Nemzetközi Hálózata, IETM) 2016-ban tett közzé egy elemzést Creation and Displacement: Developing new narratives around migration (Alkotás és elmozdulás: új narratívák fejlesztése a migráció témájában) címmel.

Szintén 2016-ban publikált egy tájékoztatót a Network of European Museum Organisations (Európai Múzeumi Szervezetek Hálózata, NEMO) Museums, migration and cultural diversity – Recommendations for museum work (A múzeumok, a migráció és a kulturális sokszínűség – Ajánlások a múzeumi munkához) címmel.

A Touring Artists (Utazó Művészek) portál pedig egy tájékoztató honlapot hozott létre a Németországgal kapcsolatos információk közlésére Refugees Welcome (Isten hozta a menekülteket) címmel.

Bővebb információ:

on-the-move.org;
E: mobility@on-the-move.org
I: on-the-move.org/news/article/17857/publications-and-mapping-related-to-refugees-and/

Támogatóink: