Európai Örökség Napok 2016: Örökség és közösségek [2016-06-03]

Az Európa Tanács és az Európai Bizottság bejelentette, hogy a 2016-os Európai Örökség Napok összeurópai témája az Örökség és közösségek lesz. (Kreatív Európa Iroda)


2016. június 3-án tette közzé az Európa Tanács és az Európai Bizottság, hogy a 2016-os Európai Örökség Napok összeurópai témája a Heritage and Communities (Örökség és közösségek) lesz. A témaválasztást az indokolja, hogy az örökség nagyban befolyásolja a közösségi érzést, ahogy azt tette a múltban is. A rendezvénysorozat azonban idén arra keresi a választ, hogy miképpen járulhat hozzá az örökség közös jövőnk megformálásához.

Az Európai Örökség Napok egy olyan kezdeményezés, amely minden évben pozitív hatást gyakorol a helyi közösségekre. Az 1985-ben útjára indított Európai Örökség Napokat 1999 óta az Európai Bizottság és az Európa Tanács közösen szervezi. A program rendezvényeit az Európai Kulturális Egyezményt aláíró 50 európai ország szervezi. Az egy hónapig tartó eseménysorozat az építészetet, a művészetet, a helyi eredményeket és tradíciókat hozza reflektorfénybe, hogy segítse az európai polgárok közötti kölcsönös megértést. Az Európai Örökség Napok az Európai Unió Kreatív Európa programjától és az Európa Tanácstól 200-200 ezer eurós támogatást kap, a rendezvények többségét pedig nemzeti vagy regionális támogatásból valósítják meg.

Bővebb információ:

Európa Tanács, Európai Bizottság;
I: www.europeanheritagedays.com

Támogatóink: