60 éves a Római Szerződés [2017-03-27]

Az Európai Unió 2017-ben ünnepli az Európai Gazdasági Közösséget megteremtő Római Szerződés aláírásának 60. évfordulóját. Európa-szerte és Magyarországon is több rendezvény hívja fel a figyelmet az évfordulóra. (KultúrPont)


Idén 60 éve, 1957. március 25-én írták alá a Római Szerződést. Az Európai Gazdasági Közösséget megalapító egyezmény aláírásának évfordulóján az Európai Bizottság számos eseménnyel ünnepli a közös piac megteremtését, amelynek alapja az áruk, a személyek, a szolgáltatások és a tőke szabad mozgása.

A 60. évfordulóra Magyarországon is több rendezvénnyel hívja fel a figyelmet az Európai Bizottság. Egyebek mellett konferenciát szerveznek Budapesten Az európai uniós integráció útján: 60 éves a Római Szerződés címmel, de a 2017 áprilisára tervezett Egy csésze Európa című rendezvénysorozat témája is a Római Szerződés 60. évfordulója lesz.

Az évforduló alkalmából az Európai Bizottság honlapján európai személyiségek mesélnek rövid, egyperces videókban az Európai Unióhoz kötődő élményeikről. Magyarországot Bálint György és Dr. Ferkelt Balázs képviseli egy-egy magyar nyelvű felvétellel.

Bővebb információ:

Európai Bizottság;
I: ec.europa.eu/avservices/eu60/testimonials

Támogatóink: