Átadták az Europa Nostra-díjakat [2017-05-16]

Navracsics Tibor uniós biztos és Plácido Domingo, az Europa Nostra elnöke 2017. május 15-én adta át az Europa Nostra-díjakat. (Kreatív Európa Iroda)


2017. május 15-én ünnepélyes keretek között mutatta be Navracsics Tibor európai uniós biztos és Plácido Domingo, az Europa Nostra elnöke az Európai Unió Kulturális Öröksége díj / az Europa Nostra-díj 2017. évi nagydíjasait. A turkui (Finnország) eseményen a hét nagydíjas mellett a közönségdíjast is bemutatták.

Az idei év közönségdíjasa Kallós Zoltán, erdélyi magyar néprajzkutató, népzenegyűjtő, akit idén március 15-én Kossuth-nagydíjjal tüntettek ki. Az Elkötelezett szolgálat kategóriában jelölt Kallós Zoltán rekordszámú, összesen 11500 szavazatot kapott a közönségdíjasért indított online szavazáson. A díjátadó ünnepségen 1200 érdeklődő vett részt, köztük örökségvédelmi szakemberek, önkéntesek, valamint európai intézmények és tagállamok képviselői. Az ünnepség az Európai Örökség Kongresszus záróeseménye volt.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Bővebb információ:

Europa Nostra;
I: http://www.europanostra.org/2017-grand-prix-winners-announced/?utm_medium=email&utm_campaign=PRESS+RELEASE+Pl%C3%A1cido+Domingo+and+EU+...&utm_source=YMLP&utm_term=2017+Grand+Prix+and+Public+Cho...

Támogatóink: