Svéd film kapta az Arany Pálmát [2017-05-30]

A 70. Cannes-i Filmfesztiválon a svéd rendező, Ruben Östlund MEDIA-támogatott The Square című alkotása kapta az Arany Pálmát. (Kreatív Európa Iroda)


2017. május 28-án svéd sikerrel zárult a 70. Cannes-i Filmfesztivál. A seregszemle Arany Pálma díját a Kreatív Európa MEDIA programja támogatásával megvalósult The Square (A négyzet) című alkotás érdemelte ki, amelynek rendezője a svéd Ruben Östlund. Két másik díjazott filmalkotást is a MEDIA program támogatott. A legjobb forgatókönyv díját a The Killing of a Sacred Deer (Egy szent szarvas meggyilkolása) kapta, megosztva Lynne Ramsay You Were Never Really Here (Sosem voltál igazán itt) című rendezésével. Az Un Certain Regard (Egy bizonyos tekintet) című válogatásban pedig Mathieu Amalric rendezése, a Barbara kapta A legjobb költői elbeszélés díját. A The Square 47 ezer eurót kapott a Kreatív Európa MEDIA programjától az európai terjesztés támogatására. A Cannes-i Filmfesztivál 70. évfordulós különdíját a zsűri Nicole Kidmannek ítélte.

Bővebb információ:


I: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/media-supported-film-square-ruben-ostlund-awarded-palme-dor-cannes-film-festival-2017

Támogatóink: