IN ENGLISH   |   REGISZTRÁCIÓ   |   HONLAPTÉRKÉP  

Baja központi tere és az egykori Grassalkovich kastély felújítása [2006-10-24]

Kattintson a képre a galériához!

A Baja Város Önkormányzata a város központjában található Szentháromság tér és egykori Grassalkovich kastély, a jelenlegi Városháza udvara felújítására 600 millió forintot kapott a ROP-1.1.2 programtól. A 2005 januártól 2006 októberéig tartó projekt során kicserélik a főtér burkolatát, korszerűsítik a közvilágítást, parkokat alakítanak ki, és
az egykori Grassalkovich kastély is új burkolatot kap. (KultúrPont)


Baja városrehabilitációs tervében nagy hangsúlyt fektetnek a turizmusfejlesztő beruházásokra. A ROP által támogatott program keretében az önkormányzat felújítja a műemlék típusú városközpontot, a Közép-Európában egyedülálló méretű, mediterrán hangulatú Szentháromság teret, amely egyben a város turisztikai célpontja.
A Szentháromság tér a belváros legfrekventáltabb helyszíne. Adottságai, jellege, elhelyezkedése egyedülálló az országban, de felújítása már évek óta húzódott.
A projekt keretében kicserélik a főtér teljes burkolatát és a csapadékcsatornákat, korszerűsítik a közvilágítási rendszert, valamint több területen parkokat alakítanak ki.
A barokk és neoreneszánsz stílusban épült egykori Grassalkovich kastély, a jelenlegi Városháza udvara is új burkolatot kap. A fejlesztést követően a különleges akusztikával rendelkező udvar -amely a 70-es években számos koncert színhelye volt- újra megnyílhat a nagyközönség előtt.

A projekt megvalósulásának időpontja: 2005. január 1.  -  2006. szeptember 30.


projektvezető szervezet:

Baja Város Önkormányzata
Magyarország

Pályázat:

'ROP-1.1.2(Jelent?s idegenforgalmi potenciállal rendelkez? világörökségi helyszínek és történelmi városközpontok fejlesztése)' program

Pénzügyi adatok:

támogatás: 600 000 000 Ft
nem pályázati összeg : 15 526 049 Ft
a projekt teljes költségvetése:  615 526 049 Ft

Bővebb információ:

Baja Város Önkormányzata; Baja
I: www.kulturpont.hu/projekt_reszletes.php?hle_id=4435