IN ENGLISH   |   REGISZTRÁCIÓ   |   HONLAPTÉRKÉP  

2008 A kultúrák közötti párbeszéd európai éve: dialógus minden szinten


ÚJ! Nemzetközi kulturális projektek menedzselése szeminárium
A KultúrPont Iroda Nemzetközi kulturális projektek menedzselése címmel szemináriumot tart 2008. április 23-24-én Budapesten, A kultúrák közötti párbeszéd európai éve apropóján. Jelentkezési határidő: 2008. április 4.

Kisfilmek a kultúraközi párbeszédről
Nézze és hallgassa meg, ki mit gondol a kultúrák közötti párbeszédről! Néhány név az interjúalanyok közül: Bogyay Katalin (szakállamtitkár, OKM), Polgár Judit (nemzetközi sakknagymester), Erdélyi Zsolt (Superman), György Gábor (képviseletvezető, EU Bizottság magyarországi képviselete).

Novellapályázat: Szavak tengere - Már lezárult
Írásokat vártunk arról, hogyan segíthet a kultúraközi párbeszéd a konfliktusok kezelésében. A nyertes Barcelonába utazhat.
A magyar zsűri véleménye alapján 2008. április 1-ig juttatjuk el a legjobb 5 novellát az Anna Lindh Alapítvány nemzetközi zsűrijének, mely 2008. április végéig választja ki a nemzetközi mezőny legjobbjait.

2008 A kultúrák közötti párbeszéd európai éve
Bemutatjuk a kezdeményezést, a tervezett programokat.

Programok az Európai Unióban
Az Európai Bizottság nyílt pályázatot hirdetett a 2008-as kiemelt európai évet emlékezetessé tevő programok szervezésére. Az értékelő bizottság hét úgynevezett zászlóshajó-projektet választott ki a beküldött anyagok alapján.

Az év magyarországi eseményei
A 2008-as év legígéretesebb magyarországi interkulturális programjait pályázaton kerestük. Nézze végig a nyertesek listáját!

Előzmények
Hogyan indult a kezdeményezés?

Kapcsolódó kezdeményezés: 2007 - Egyenlő Esélyek Mindenki Számára Európai Év