EU Pályázatíró tréning - szakmai továbbképzési program


A kulturális szektor számára rendelkezésre álló pályázatok közül a résztvevők négy nemzetközi lehetőséget vizsgálnak meg közelebbről az akkreditált, 30 órás tanfolyam keretében. A képzés során a gyakorlati kérdések kiemelt szerepet kapnak. A kurzus külön érdekessége, hogy korábbi nyertesek és a bírálóbizottsági tagok is válaszolnak a feltett kérdésekre.

 1. A tanfolyam célja
 2. Kiknek szól a továbbképzési kurzus?
 3. Tematika
 4. A kurzusok helyszíne
 5. A részvételi díj
 6. Akkreditáció
 7. Következő kurzus
 8. Bővebb információ
 9. Jelentkezés
Különleges akciónk keretében az első 15 jelentkezőt megajándékozzuk az Inclusive Europe? Horizon 2020 kulturális konferencia kiadványával (megrendelhető honlapunkról 3400 Ft-os áron), amelyben nemzetközileg ismert és elismert szerzők a kulturális szektort érintő stratégiai kérdésekre keresnek választ.
 1. A tanfolyam célja

  A kulturális területtel foglalkozó szakemberek és tisztviselők mindennapi munkájuk során több szempontból is szembesülhetnek az Európai Unió kulturális tevékenységével kapcsolatos információk iránti igénnyel. A hivatali feladatok, a stratégiai tervezés mellett az elérhető többlet források ismerete, az aktuális integrációs kultúrpolitikai, valamint a saját kulturális intézményrendszeri munkatársaktól érkező igények mind-mind olyan kérdések, amelyek megválaszolása szakmai ismereteket igényel. Célunk megismertetni a résztvevőket az európai uniós kulturális pályázatok szerkezetével, szabályaival, lebonyolításával. Mivel az Unió pályázatai legtöbbször nemzetközi összefogáson alapulnak, tanfolyamunk résztvevői megismerkedhetnek a nemzetközi partnerkeresés fogásaival, módozataival is. A kurzus elvégzésével a résztvevők nagyobb biztonsággal igazodnak el az európai pályázatok útvesztőjében, valamint eredményesebben tudják használni a különböző pályázati lehetőségeket.

  A KultúrPont Iroda, mint az Európai Bizottság és az Oktatási és Kulturális Minisztérium által működtetett információs iroda, jelentős tapasztalatokkal, szerteágazó ismeretekkel rendelkezik az európai uniós kulturális pályázatok terén, hiszen 2000-ben történt megalakítása óta aktívan részt vesz az EU Kultúra (2006-ig: Kultúra 2000) keretprogramjának nemzetközi koordinációs munkájában. Ezen ismereteinket igyekszünk a tanfolyam keretében átadni az érdeklődőknek.

 2. Kiknek szól a továbbképzési kurzus?

  A továbbképzés elsősorban kulturális szakembereknek nyújt európai uniós pályázatok írásával kapcsolatos ismereteket. Ajánljuk a kurzust kulturális intézmények, múzeumok, könyvtárak, levéltárak, közművelődési intézmények, kulturális civil szervezetek, kulturális kis- és középvállalkozások stb. vezetői és munkatársai számára.

  A kurzusra való jelentkezés feltétele közép- vagy felsőfokú végzettség, valamint a "Kultúra és az Európai Unió" elnevezésű akkreditált továbbképzés sikeres elvégzése, amely megfelelő európai uniós előképzettséggel kiváltható.

  Lehetőség van ún. önértékelés elkészítésére. Kérjük, az önértékelési adatlappal kapcsolatban érdeklődjön a program-koordinátornál.

 3. Tematika

  A továbbképzés tizenkét, egyenként másfél órás előadásból ill. gyakorlatból áll, melyek témái:

  1. Bevezetés, bemutatkozás: eddigi tapasztalatok
  2. Forrásteremtés, elindulás
  3. Négy nemzetközi pályázat bemutatása
  4. Célok, adatlap, beadandó mellékletek
  5. Elkészítendő mellékletek
  6. A költségvetés összeállítása
  7. A tartalmi rész
  8. Egy nyertes pályázat képviselőjével irányított beszélgetés
  9. A pályázat menedzselése, beszámolók
  10. Elszámolás
  11. Egy zsűritaggal irányított beszélgetés

  A résztvevők átfogó képet szerezhetnek az EU pályázatait érintő kérdésekről, valamint további információkkal gazdagodhatnak a saját területüket érintő szakmai ismeretekről is mind az előadások, mind a gyakorlatok alkalmával. Valamennyi előadást a téma szakavatott ismerője tartja.

  Mivel a témakörök mélyreható feldolgozása csak kis létszámú csoportokban lehetséges, a résztvevők számát 22 főben maximáltuk tanfolyamonként.

 4. A kurzusok helyszíne

  A kurzusok Budapesten az ELTE F. épületében (1087 Budapest, Múzeum krt. 4/a.) kerülnek megrendezésre. Amennyiben erre igény van, vidéki és határon túli helyszíneken is tartunk továbbképzéseket.

 5. A részvételi díj

  A hallgatóknak a 50.000 Ft (+ÁFA) részvételi díjból a 12 előadás, gyakorlatok és a konzultációs alkalmak mellett biztosítunk napi egyszeri étkezést (szendvicsebéd), tananyagot, valamint a tanfolyam végén egy tanúsítványt az elvégzett kurzusról.  A tanúsítvány megszerzésének feltétele egy önállóan elkészített "mintapályázat".

 6. Akkreditáció

  A képzés alapítási és indítási engedélyét a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának (jogutódja: Oktatási és Kulturális Minisztérium) Közművelődési Akkreditációs Szakbizottsága adta ki. br>

 7. Következő kurzus

  Jelenleg nem indítunk képzést.

 8. Bővebb információ

  Kérdéseire Lázár Barbara program-koordinátor válaszol:
  e-mailen: palyazatiro@kulturpont.hu
  vagy telefonon: 1-266-2837
  faxon: 1-266-5972

 9. Jelentkezés

  A jelentkezéseket folyamatosan várjuk.
  A jelentkezési lap innen tölthető le.

Támogatóink: