Jó gyakorlatok gyűjteménye a kultúrák közötti párbeszéd témakörben [2009-04-16]

Felkerült honlapunkra a kultúrák közötti párbeszéd témakörben jó gyakorlatok elterjesztésére kiírt „Párbeszédek” című pályázatunk legjobbjait bemutató gyűjtemény. (KultúrPont)


A Külügyminisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által elnyert támogatással a KultúrPont Iroda a kultúrák közötti párbeszéd európai éve folytatásaként, 2009-ben a témához kapcsolódó, már megvalósult jó gyakorlatok elterjesztését tűzte ki célul. Elsőként az Iroda egy pályázatot írt ki, amelyre olyan, már megvalósult, részletesen kidolgozott koncepcióval rendelkező jó gyakorlatokat, kezdeményezéseket vártak, amelyek elindítják vagy támogatják a kulturális párbeszédet, és/vagy hozzájárulnak az interkulturális kompetenciák fejlesztéséhez. A népszerűsítést elősegítendő a KultúrPont Iroda közzéteszi a négy kiválasztott kezdeményezés rövid leírását. Ezek a következők: a Mérei Intézet filmes-önismereti tréningje, a Csatornatisztítás, a Dévaványai Dobfesztivál Kulturális Egyesület „Kultúrhang” című, tematikus rádióműsor-sorozata, a Europe Direct kecskeméti irodája és a Katona József Könyvtár együttműködésében szervezett, „Hegyen, völgyön, csillagok közt” című interaktív mesejáték, valamint a Zachor Alapítvány kultúrák és vallások között kalauzoló történelmi sétái. Az ismertetők a követendő jó gyakorlatokról a megadott linkeken olvashatók.


Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával készült. A benne foglalt nézetek a KultúrPont Iroda nézetei, és ezért semmiképpen sem tekinthetők az Európai Unió hivatalos állásfoglalásának.

Bővebb információ:

KultúrPont Iroda; - Muzsik Szilvia
I: www.kulturpont.hu/content.php?hle_id=21672 , www.kulturpont.hu/content.php?hle_id=21863 , www.kulturpont.hu/content.php?hle_id=21899 , www.kulturpont.hu/content.php?hle_id=21900
T: (06 1) 413-7573

Támogatóink: