Versünnep fesztivál 2016 [2016-01-18]

A Versünnep Alapítvány, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Bánffy György Kulturális Szalon 2016-ban ismét megrendezi a Versünnep fesztivált. A megmérettetésre vers- és prózamondás, valamint énekelt vers és versmegzenésítés kategóriákban lehet nevezni. (Pályázatfigyelő)


2016-ban ismét megrendezi a Versünnep fesztivált a Versünnep Alapítvány, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Bánffy György Kulturális Szalon. A Tóth Árpád születésének 130., Pilinszky János születésének 95. és halálának 35., Babits Mihály halálának 75., valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából meghirdetett megmérettetésre színművészek, előadóművészek, hivatásos zeneszerzők, hivatásos hangszeres és énekes előadóművészek, zenekarok, valamint művészeti egyetemek és szakirányú közép-, felsőoktatási és könnyűzenei képző intézmények hallgatói jelentkezhetnek. A következő kategóriákban lehet nevezni: vers- és prózamondás; énekelt vers, versmegzenésítés.

Az elődöntőket 2016 márciusában több magyarországi és határon túli helyszínen rendezik meg. A döntőnek 2016. április 10-én a Nemzeti Színház ad otthont.

A fesztivál szervezői folyamatosan várják olyan hazai és határon túli iskolák és civil szervezetek jelentkezését, amelyek vállalnák egy amatőr versmondó verseny megrendezését.

Nevezési határidő: 2016. január 31.

Bővebb információ:

Versünnep Alapítvány; 1136 Budapest, Pannónia utca 46/a
E: versunnep@gmail.com
I: www.versunnep.com/

Támogatóink: