Művészet és társadalom - alkotópályázat [2016-07-04]

Alkotópályázatot hirdetnek a képzőművészet, a fotózás, a film, a zene, az előadó-művészet, a kreatív írás, a költészet, a numerikus művészet, az építészet és a gasztronómia területén alkotó művészeknek Művészet és társadalom címmel. (on-the-move)


Az International Year of Global Understanding (A globális megértés nemzetközi éve, IYGU), az UNESCO Filozófiai és Humántudományok Nemzetközi Tanácsa (CIPSH) és a Most-Unesco & Mémoire de l’Avenir (UNESCO-MOST és A jövő emlékei) alkotópályázatot hirdet művészeknek. Az Art and Society (Művészetek és társadalom) címmel meghirdetett pályázatra a képzőművészet, a fotózás, a film, a zene, az előadó-művészet, a kreatív írás, a költészet, a numerikus művészet, az építészet és a gasztronómia területén alkotó művészek küldhetnek be olyan videókat, amelyben kifejtik, mi a művészek és művészetek szerepe a társadalomban.

Legfeljebb másfél perces, saját anyanyelven felvett videókkal lehet pályázni, amelyek a pályázók motivációiról, céljairól, és munkájuk társadalomra gyakorolt hatásáról szólnak. A művész munkájának szerepelnie kell a videóban. A videó szövegének angol nyelvű fordítását vagy a felvételen kell szerepeltetni, vagy csatolmányként kell elküldeni. Országonként vagy nyelvenként legalább egy videót bemutatnak a 2017-es liège-i (Belgium) Nemzetközi Humántudományi Konferencián.

Beküldési határidő: 2016. november 30.

Bővebb információ:

UNESCO CIPSH;
E: iygu.whc@memoire-a-venir.org
I: www.cipsh.net/web/news-134.htm

Támogatóink: