Az Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sportügyi Tanács állásfoglalása [2017-05-24]

2017 májusában állásfoglalást fogadott el az Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sportügyi Tanács az egész életen át tartó tanulás Európai Képesítési Keretrendszerével kapcsolatban. (Kreatív Európa Iroda)


Az EU oktatási, kulturális, ifjúsági, sportügyi és kommunikációs ügyekért felelős miniszterei 2017. május 22-én és 23-án Brüsszelben (Belgium) tanácskoztak. Az Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sportügyi Tanács a találkozón elfogadta az egész életen át tartó tanulás Európai Képesítési Keretrendszerével és az Európai Unió sportügyi munkatervével kapcsolatban megfogalmazott állásfoglalását. „Sok konfliktus megelőzhető kulturális csereprogramokkal, sok seb begyógyítható kulturális csereprogramok segítségével. Ez nagyon fontos eszköz a békére. Másodsorban a kultúra gazdasági növekedést eredményez.” – kommentálta a döntést Federica Mogherini, az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője.

Bővebb információ:

Európai Tanács;
I: https://tvnewsroom.consilium.europa.eu/event/education-youth-culture-and-sport-council-may-2017-16ef0/statement-eu-hr-mogherini-culture-and-audiovisual-17558

Támogatóink: