A kulturális örökség klímaváltozással szembeni ellenálló képességének erősítése - kiadvány [2022-11-25]

Az Európai Unió Kiadóhivatala A kulturális örökség klímaváltozással szembeni ellenálló képességének erősítése címmel tett közzé tanulmányt. (Kreatív Európa Iroda)


Jelentést tett közzé az Európai Unió Kiadóhivatala 2022. szeptember 5-én Strengthening cultural heritage resilience for climate change – Where the European Green Deal meets cultural heritage (A kulturális örökség klímaváltozással szembeni ellenálló képességének erősítése – Ahol az európai zöld megállapodás találkozik a kulturális örökséggel) címmel. A kiadvány ajánlásokat fogalmaz meg az Európai Unió és tagállamai számára egyebek mellett arról, hogy növelni kell a klímabarát felújítások arányát, a nemzeti kormányoknak fel kell ismerniük a kutatás fontosságát a kultúra fejlődésében, és ösztönözniük kell a beruházásokat a kulturális örökség klímaváltozás elleni védelmében. A 62 oldalas dokumentum német, angol és francia nyelven tölthető le az Európai Unió Kiadóhivatalának honlapjáról.

Bővebb információ:

Európai Unió Kiadóhivatala;
I: https://op.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/4bfcf605-2741-11ed-8fa0-01aa75ed71a1/language-en/format-PDF/source-search?fbclid=IwAR0-Ag7xhqbEESsHkwt-FUfPmHPeRGkSCBuuy9J_AytJJmaoMB8eRfzA0Jo

Kapcsolódó dokumentumok:

  • Strengthening cultural heritage resilience for climate change (3.846 kB)
  • Támogatóink: