Könyvkiadóknak tart pályázati tájékoztatót a Kreatív Európa Iroda [2022-11-25]

Online pályázati tájékoztatót tart 2022. december 5-én a Kreatív Európa Iroda az Európai Unió műfordítási pályázatáról. (Kreatív Európa Iroda)


Az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) közzétette a Kreatív Európa Európai irodalmi művek forgalma területének 2023-as pályázati felhívását.


A Kreatív Európa Iroda munkatársai 2022. december 5-én, 10 órai kezdettel online infónapot tartanak az Európai irodalmi művek forgalma (korábban Műfordítási projektek) pályázati területről. Az eseményen részletesen ismertetik a pályázás feltételeit, bemutatják a szükséges dokumentumokat, valamint hasznos információkat nyújtanak a költségvetés összeállításához.


A részvételt tapasztalt és kezdő pályázóknak egyaránt ajánlják. A részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet ide
kattintva lehet megtenni, legkésőbb 2022. december 2-án 12:00 óráig.
Az Európai irodalmi művek forgalma felhívás keretében megvalósuló projektek célja egy legalább öt fikciós műből álló könyvcsomag fordítása, kiadása, terjesztése és népszerűsítése.


A pályázatok benyújtási határideje mindhárom kategóriában 2023. február 21., 17:00. (CET)


A könyvkiadók önállóan vagy más, a könyvszektorban aktív szervezettel (pl. könyvtárak, könyvfesztiválok, más könyvkiadók) közös konzorciumban is pályázhatnak.


A pályázati felhívás, valamint a pályázáshoz szükséges dokumentumok elérhetőek a Funding & Tendering Opportunities Portal felületén.
A Kreatív Európa Iroda honlapján magyar nyelvű összefoglaló olvasható a pályázati feltételekről, a pályázás menetéről.

Bővebb információ:

Kreatív Európa Iroda;
E: kultura@kreativeuropa.hu
I: https://kultura.kreativeuropa.hu/temak/europai_irodalmi_muvek_forgalma/43148

Támogatóink: